dinsdag 27 september 2011

She believed she could, so she did.

Heee,

Vandaag ga ik het een beetje hebben over zelfvertrouwen. Ik schrijf namelijk meestal berichten over mijn eigen leven, wat er allemaal gebeurt en vaak gewoon wat inspiratie. Of tags, specials, recepten (veel te lang niet meer gedaan, moet ik snel weer doen). Ik heb alleen niet zoveel inhoudelijke berichten (: En omdat ik het de laatste tijd behoorlijk druk heb en daardoor niet zo veel meer post, verdienen jullie wel een lang bericht, haha.

Ik zal niet een ál te lang verhaal opschrijven, want dat leest niemand, maar toch denk ik dat het heel belangrijk is dat je vertrouwen hebt in jezelf. In wie je bent, wat je graag doet, wat je kan, en wie jou echt kennen. Ik heb het even in stapjes verdeelt zodat het makkelijker is om te lezen.
            
                          1) Allereerst in wie je bent. Eigenlijk is het een beetje een vaag begrip: 'Jezelf zijn'. Je hoort het zovaak, maar het is moeilijker dan het eigenlijk lijkt. Om te weten wie je bent moet je jezelf gewoon af vragen waar je nou écht gelukkig van word. Ik denk dat iedereen wel iets (of iemand) heeft waarvan je, als je daaraan denkt, gewoon een blij gevoel van binnen krijgt. 
                          2) Wat je graag doet dus. Iedereen heeft zo zijn hobby's, en er zijn mensen die heel goed weten wat ze wel en niet leuk vinden. Maar er zijn ook mensen die dingen doen omdat ze denken dat ze die leuk vinden. Daar zit een heel groot verschil tussen. Het kan bijvoorbeeld dat je heel veel boeken leest omdat al je vriendinnen dat ook doen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij dat ook leuk vind! Iedereen is anders en daar moet je trots op zijn. Waarschijnlijk vinden je vriendinnen het juist leuk om iemand anders in hun vriendengroepje te hebben, en het kan ook dat ineens veel meer mensen voor hun mening uitkomen. Jij kan dus het verschil maken.
                         3) Wat je kan. Ik denk dat je alles wat je wilt kunt leren. Dus ook breien, tekenen of algebra. Het is handig om van jezelf te weten waar je goed in bent. Ik ben bijvoorbeeld beter in presenteren dan in Excel. Toen ik dus een werkstuk voor scheikunde moest maken, vroeg ik aan mijn vriendin die heel goed is in Excel of zij de grafieken wilde maken, dan zou ik presenteren. Zo kun je veel handiger werken als je weet waar je goed in bent.
                        4) De mensen die jou echt kennen. Je hoort wel eens dat je vrienden zeggen wie je bent. Ik ben het hier helemaal mee eens, niets is leuker dan met mensen omgaan tegen wie je alles kunt vertellen, met wie je niet alleen kan lachen, maar ook huilen. Waar je gewoon jezelf kan zijn. Ik denk dat vrienden echt één van de mooiste dingen in je leven zijn!

Okee, ik weet niet of je het hebt gelezen, of dat je er iets aan had, maar ik hoop dat je het leuk vond! Door achter deze dingen te komen, kun je een stuk zelfverzekerder worden. Nu nog een mooie quote en wat inspiratie plaatjes om dit bericht met veel tekst een beetje op te vrolijken."I believe in the butterflies, the giggly feeling, the twinkle, the smiles, the happily ever afters and the song that only you can hear. I also believe learning to love yourself is the greatest love of all."

Ohja, nog superbedankt voor de 200 volgers! Het zijn er ondertussen zelfs 207, echt heel leuk!! ik ben aan het nadenken over een give-away, misschien iets zelfgemaakts? goed idee?

Liefs Rixt

3 opmerkingen:

  1. heel leuk geschreven, ik heb het van het begin tot het eind gelezen, dus blijkbaar leest toch iemand het :)
    ik ben heel vaak mezelf niet, in nieuwe situaties en bij mensen die ik niet goed ken of als ik me niet op mijn gemak voel, ben ik heel stil, terwijl als ik bij vrienden ben dan ben ik echt helemaal mezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het volgen Rixt, ik volg jou al een tijdje :)

    BeantwoordenVerwijderen

dankjewel voor je reactie, you make my day!